Κλασική Ιταλία - 6 ημέρες αεροπορικώς

page23-4

ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΣΙΕΝΝΑ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ - ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

 • 1n ημέρα - Πτήση για Βενετία
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πόλη των Δόγηδων, την Βενετία. Άφιξη στο αεροδρόμιο και μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
  2n ημέρα - Βενετία (Ξενάγηση πόλης) - Φλωρεντία
  Πρωινό και 08:00 αναχωρούμε με βαπορέττο (εξ ιδίων) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου, σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη των δόγηδων. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Μεδίκων την Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
  3n ημέρα - Φλωρεντία (Ξενάγηση πόλης) - Σιένα - Ρώμη
  Πρωινό και ακολουθεί η ξενάγηση στην πόλη της Φλωρεντίας. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο. Τέλος θα καταλήξουμε στην Αιώνια πόλη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
  4n ημέρα - Ρώμη (Ξενάγηση πόλης) - κάστρο Αγίου Αγγέλου (Castel sant’ angelo)
  Το πρωί ξεκινάμε την ξενάγηση μας από το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και βρίσκεται μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη κρήνη της Φοντάνα Ντι Τρέβι. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το κάστρο του Αγίου Αγγέλου. Είναι ένα επιβλητικό κάστρο στη δεξιά όχθη του ποταμού Τίβερη με μια πολυτάραχη ιστορία ακόμη και για τα πρότυπα της Ρώμης. Το κτίριο λειτούργησε αρχικά ως μαυσωλείο, στη συνέχεια, έγινε μέρος του τείχους της πόλης και αργότερα μετατράπηκε σε φρούριο πριν λειτουργήσει ως παπική κατοικία και τέλος ως στρατώνας και στρατιωτική φυλακή. Σήμερα λειτουργεί ως εθνικό μουσείο. Από το 1277 πέρασε στην δικαιοδοσία του Παπικού θρόνου που το χρησιμοποίησε ως καταφύγιο σε περίπτωση κινδύνου. Ένας μυστικός διάδρομος, γνωστός ως Passetto di Borgo, συνδέει το κάστρο με το Βατικανό. Τα παπικά διαμερίσματα του κάστρου είναι εξαιρετικά διακοσμημένα με πολλές τοιχογραφίες. Στην κορυφή του φρουρίου, πάνω από την πανοραμική βεράντα, υπάρχει ένα άγαλμα ενός αγγέλου που χτίστηκε από τον Φλαμανδό γλύπτη Pieter Verschaffelt. Το χάλκινο άγαλμα αντικατέστησε μία παλαιότερη έκδοση από μάρμαρο. Το άγαλμα απεικονίζει τον άγγελο που, σύμφωνα με το μύθο, εμφανίστηκε στην κορυφή του φρουρίου το έτος 590 και ως εκ θαύματος έληξε η σοβαρή επιδημία που είχε μολύνει. Ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
  5n ημέρα - Ρώμη - Μουσεία Βατικανού - Άγιος Πέτρος
  Πρωινό και ξενάγηση στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου, το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι συνεχίζουμε για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Απόγευμα ελεύθερο για να γνωρίσετε και άλλα αξιοθέατα της πόλης.
  6n ημέρα - Ρώμη - Πτήση επιστροφής
  Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της πόλης. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

  Σημειώσεις:
  Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραληφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα.
 • Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* ανάλογα με την επιλογή σας
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και οπουδήποτε χρειάζεται
  • Εισιτήρια Κρουαζιέρας, πάρκων κλπ
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Check point αξίας 20 €
  • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων 3€ ανά άτομο, ανά νύχτα.
 • Σελ
  Εκδρομή - Ταξίδι
  Μέρες
  Αναχώρ
  Ξενοδοχείο
  Διατροφή
  smart
  Τιμή
  Τιμή
  Παιδιά
  2-12
  Φόροι &
  επίναυλοι
  Κράτηση
  23
  Κλασσική Ιταλία
  μετάβαση Βενετία
  επιστροφή από Ρώμη
  6
  18/04
  4*
  ημιδιατροφή
  529 €
  549 €
  429 €
  155 €
  online

PrintEmail

Τηλέφωνα Κρατήσεων

Πανελλαδικά
801 11 200 100
 
Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 231 170
(+30) 2310 244 400
 
Αθήνα
(+30) 210 32 50 064

Τα γραφεία μας

Εγνατία 76 - Κέντρο - Τηλ. 2310 244.400
Μητροπόλεως 24 - Κέντρο - Τηλ. 2310 231.168-70
Mediterranean Cosmos - Τηλ. 2310 476.880
Πόντου 41 - Καλαμαριά - Τηλ. 2310 449.997
Αμπελοκήπων 51 - Περαία - Τηλ. 2392 021.931,3
Καπετάν Χάψα 43 - Θέρμη - Τηλ. 2310 461.166
Κ. Καραμανλή 50 - Διαβατά - Τηλ. 2310 784.897
Μητροπόλεως 5 - Αθήνα - Τηλ. 210 32 50 064
Copyright © 2014 - Zorpidis
webmaster: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
United Kingdom gambling site click here